Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Planetárium képes leírás - Horoszkóp szoftver.tlap.hu
részletek »

Planetárium - Horoszkóp szoftver.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horoszkopszoftver.tlap.hu » Planetárium
Keresés
Találatok száma - 5 db
ISE csillagismereti szoftver

ISE csillagismereti szoftver

Az ISE szoftver sokoldalúságáról bárki könnyen meggyőződhet. A különféle zodiákusokat a tényleges csillagképekkel együtt mutatja be, a kurzorral lekérdezhetőek az 'állócsillagok' asztronómiai adatai (is). Történelmi csillagatlasz- és zodiákus-illusztrációk kijelzése (illusztrációk: Indiától és Kínától Egyiptomon és Mezopotámián át a középkori Európáig). A középkori csillagbölcseleti hagyományokra (placidusi félívek) épülő primer direkciós modul, kínai, indiai, arab és szkíta holdházak...

Starry Night Software

Starry Night Software

A Starry Night szoftverek minden érdeklődő számára optimális lehetőséget kínálnak a csillagos ég titkainak és 'égi mechanikájának' megismerésére. Igazán esztétikus, felhasználóbarát és gyorsan megkedvelhető segédeszközök.

Carte du ciel

Carte du ciel

16 csillag és mély-ég katalógus használatával lehetséges a programmal csillagtérképeket készíteni. A bolygók, kisbolygók, üstökösök aktuális pozíciói követhetőek, a kisbolygók, üstökösök pályaadatai egyszerűen frissíthetőek. A program célja az, hogy a pontos megfigyelés érdekében különböző csillagtérképek elkészítésére nyíljon lehetőség. A rengeteg beállítási opció segít választani, például hogy melyik katalógust használd specifikusan vagy automatikusan, a csillagok és ködök színének és méretének kiválasztásában, a bolygók megjelenítésében, a címkék és a koordinátahálók megjelenítésében, a képek illesztésében, a láthatóság körülményeiben és még sok minden másban.

Stellarium Software

Stellarium Software

A Stellarium nyílt forráskódú planetárium szoftver. Realisztikusan, 3D-ben mutatja be az égboltot, amint szabad szemmel, binokulárral vagy csillagászati távcsővel szemléljük. 600 ezer csillag kijelzése, aszterizmusok és csillagképi illusztrációk megjelenítése is lehetséges.

Celestia - ingyenes csillagismereti szoftver

Celestia - ingyenes csillagismereti szoftver

A Celestia szoftverrel utazást tehetünk a világűrben. A szoftver segítségével bebarangolhatjuk a galaxist. A program élethű képet ad a Naprendszerről (számos kisbolygót is feltüntetve), közeli galaxisokról. Kiválaszthatunk égitesteket, amikhez el akarunk jutni. A programhoz kiegészítőket is letölthetünk, amikkel a mesterséges objektumokat vagy akár a 2001 Űrodüsszeia filmben szereplő űrhajókat is elhelyezhetjük az égen. A program arra is lehetőséget ad, hogy képeket, videókat mentsünk ki belőle.

Tuti menü